بایگانی‌ها

دسته‌ها

روز آبکار چه روزی است ؟

آیا می دانید هیچ روزی در تقویم برای گرامی داشت فعالان آبکاری ( روز آبکار) در نظر گرفته نشده است !!آیا می دانید هیچ روزی در تقویم برای گرامی داشت فعالان آبکاری در نظر گرفته نشده است !!

با توجه به اینکه تا این لحظه هیچ سازمان و یا تشکلی بصورت رسمی روزی را بعنوان روز آبکار معرفی نکرده است و تنها اقدامی که در این خصوص صورت گرفته نظر سنجی از 300 فعال این صنعت صورت گرفته میباشد. این نظر سنجی سال 1392 در سالهایی که اینجانب ( علیرضا خلج زاده ) دبیر انجمن آبکاری بوده ام صورت گرفت و نتایج به دست آمده به این شکل بود که روز 10 مهر را بعنوان روز آبکار از بیشترین رای برخوردار بود.
10مهر بعنوان روزی که بهرحال نشانه هویت آبکاری در ایران بوده است و نیز با توجه به تحقیقات گسترده ای که در دنیا انجام شده و نیز کتابی در این خصوص با نام کتاب باتری اشکانی توسط جناب پروفسور کنعانی نوشته شده است در بین شرکت کنندگان در انتخابات بیشترین رای را آورده است
روز آبکار = روز مهرگان = روز کشف پیل اشکانیان
بررسی نتایچ رای دهندگان 70 رای از 110 رای دریافت شده با انتخاب روز 10 مهر بعنوان روز آبکار موافق بودند
جهت اطلاع رای گیری ازطریق ارسال پیامک از طریق پنل انجمن و نیز دریافت رای داخل همان مکان بوده است و لیست هدف رای دهندگان فعالان صنعت آبکاری شامل تمامی 300 فعال شناخته شده در ان دوره بوده اند.

از روز های زیر چه روزی را بعنوان روز آبکار پیشنهاد میکنید ؟
روزهای مورد پرسش
1.روز مهندس 5 اسفند = روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی

  1. روز استاندارد 22مهر
  2. روز یلدا 31 خرداد 97 = بلند ترین روز سال
  3. دهم مهر ماه روز مهرگان= روز انتشار خبر کشف باتری اشکانیان

به نظر میرسد تا روزی که توسط انجمن آبکاری یا هر تشکل رسمی دیگری این روز( یا هر روز دیگری) در تقویم رسمی ثبت گردد این روز را بهانه ای قرارداده و آنرا به یگدیگر تبریک خواهیم گفت
اینجانب نیز از طرف خودم و خانه آبکار به کلیه آبکاران روز آبکار را تبریک می گویم
***روز آبکار مبارک ***
10 مهر روز مهرگان و روز آبکار مبارک باد
پیشنهاد 10 مهر 2اکتبر روز انتشار خبر کشف باتری اشکانیان از طرف جناب هزار جریبی مطرح گردیده بود.

جشن مهرگان چیست ؟!
مهرگان بعد از نوروز رده دوم را از نظر اهمیت جشنها دارا میباشد . از آنجا که نوروز آغاز سال جدید میباشد – مهرگان هم آغاز فصل زمستان است . این جشن روز مهر از فصل مهر می باشد ( ۱۰ مهر ) . فلسفه این جشن مهم ایرانی به دوران ضحاک تازی باز میگردد . ضحاک و اقوام او مدتهای مدیدی بر ایران حکومت میکردند و عده کثیری از جوانان ایران زمین را به قتل رسانده بودند و مردم از ظلم و جنایات آنان به تنگ آمده بودند . در آن زمان کاوه آهنگر از میان مردم بر خواست و با برافراشتن چرم آهنگری خود که بعدها درفش کاویانی نام گرفترهبری براندازی ضحاک تازی را بر عهده میگیرد و او را با یاری مردم در کوه دماوند زندانی میکنند و به ظلم او پایان میدهند . به گفته های زیادی در تاریخ پرچم ایران نیز پس از کاوه آهنگر پدید آمد و درفش کاویانی به پرچم ملی ایرانیان مبدل گردید .سپس با آرا و پشتوانه مردم و کاوه آهنگر فریدون را بر تخت شاهی ایران نشانند و ایرانیان زندگی را با آرامش سپری نمودند . گفته شده است که تاجگذاری اردشیر بابکان موئسس شاهنشاهی ساسانیان مقارن بوده است با جشن مهرگان .زیرا هخامنشیان و اشکانیان و ساسانیان این جشن را از بزرگترین جشنهای ملی میدانستند . بعد ها آغاز فصل مهر و آغاز مدارس را به احترام جشن مهرگان شروع نمودند و آنرا جشن فرهنگی مهرگان نامیدند . ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه درباره جشن مهرگان می نویسد : در روز مهرگان فرشتگان به یاری کاوه آهنگر شتافتند و فریدون را بر تخت شاهی قرار دادند .سپس ضحاک را در کوههای دماوند زندانی نمودند و مردمام ایران را از گزند او آزاد ساختند . بنی امیه با تعصب ضد ایرانی خود که از افراطیون اسلامی بود زرتشتیان ایران را در روز مهرگان وادار میساخت تا هدایایی بسیاری به او تقدیم کنند .جرجی زیدان در کتاب تمدن اسلامی مقدار این باجها و هدایا را پنج تا ده میلیون درهم ذکر کرده است . جشن مهر و ماه مهر و جشن فرخ مهرگان مهر افزا ای نگار مهر چهر مهربان مهربای کن و به جشن مهرگان و روز مهر مهربانی به – به روز مهر و جشن مهرگان واژه مهر پیمان و دوستی معنی می‌دهد . در ایران باستان ، جشن مهرگان پس از نوروز دارای اهمیت ویژه‌ای بود . دلیل آن این است که هر دو آغاز فصل‌های سال را نوید می‌دادند . نوروز آغاز تابستان و مهرگان آغاز زمستان را به هر ماه می‌آوردند زیرا در آن زمان سال به دو فصل تقسیم شده بود . فصل اول ، تابستان بود که از جشن نوروز شروع می‌شد و هفت ماه ادامه داشت .جشن مهرگان که از روز مهر شروع می‌شد تا شش روز پس از آن ادامه می‌یافت و جشن شادی بر پا می‌شد . در فرهنگ ایرانی مهر یا میترا به معنای فروغ خورشید و مهر و دوستی است . همچنین مهر نگهبان پیمان و هشدار دهنده به پیمان شکنان است .
مهرگان خجسته
علیرضا خلج زاده

مدیرکل خانه آبکار

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس