بایگانی‌ها

دسته‌ها

تعیین مقاومت به خوردگی پوشش های فسفاته

مقاومت به خوردگی اجزا در آزمایشگاه بوسیله تست ARE salt droplet انجام می­شود.

فرایند تست

نمونه ها باید بصورت عمودی توسط یک گیره شیشه ای یا مقاوم در برابر خوردگی بالای ظرف آب قرار بگیرند. فاصله سطح آب با لبه پایینتر نمونه باید باید بین 50 تا 75 میلی متر باشد.

روزی یکبار به مدت 5 روز نمونه ها موقتا از ظرف آب خارج شده و هر دو طرف آن را محلول اسپری میکنیم. فاصله دستگاه اسپری تا قطعه هنگام اسپری کردن باید بین 1.5 تا 3 سانتی متر باشد. اسپری نباید خیلی زیاد باشد به نحوی که قطرات روی هم بیفتند و یکی شوند.

به محض اسپری کردن، نمونه ها باید به جای اول خود برگردانده شوند. درب ظرف باید بخوبی بسته شود تا از خشک شدن محلول اسپری اجتناب گردد.

شدت اسپری بوسیله وزن کردن یک میله استیل در ابعاد (mm 100*150) بعنوان بلانک که تازه چربی گیری شده است انجام می­شود. برای این منظور وزن محلول ترسیب شده در هر دو سمت میله، اندازه گیری می شود.­ جرم محلول ترسیب شده باید ما بین 0.5 تا 1 گرم باشد.

دمای تست باید بین 25 تا 35 درجه سانتی گراد باشد.

تهیه محلول اسپری

محلول اسپری باید مشابه با آب دریا باشد از این رو ترکیب محلول به شرح زیر می­باشد.

نمک                                         g/l

سدیم کلراید NaCl                        23

سدیم سولفیت  Na2SO4.6H2O        9/8                

منیزیوم کلرید MgCl2.6H2O           8/9  

کلسیم کلرید بدون آب CaCl2         4/1

کنترل کاهش وزن

بعد از اتمام دوره، نمونه توسط محلول کلارک زنگ زدایی می­شود. (20 گرم اکسید آنیموان و 50 گرم کلرید قلع در یک لیتر از هیدروکلریک اسید). محلول باید سرد استفاده شود و نمونه هنگام زنگ زدایی حتما باید حرکت داده شود. نمونه توسط آب شسته و خشک شده و نهایتا وزن می شود. میانگین کاهش وزن نباید کمتر از مقادیر داده شده در جدول زیر باشد.

جدول 1: متوسط کاهش وزن (ازدست دادن وزن)

توسط کاهش وزن به گرماندازه نمونه 150 * 100 میلیمترطول آزمون (روز)
(2)(1)
0.21
0.62
1.53
3.85
4.77
این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس